Ce n-ai, având facebook

Publicat de Ciprian Teleman pe

De câte ori deschizi facebook pe zi? Când îl deschizi? Cât stai de fiecare dată? Și ce faci când îl deschizi? Și stai cumva prost cu timpul?

O jumătate de oră pe zi petrecută pe facebook înseamnă aproximativ 180 de ore pe an. Împărțite la opt ore, care ar însemna o zi de muncă, dă peste douăzeci de zile pline.

Ce-ai putea să faci cu douăzeci de zile? Evident că o mulțime de lucruri. 

Dacă ești genul care la început de an își stabilește obiective care pentru a fi atinse cer un timp de studiu, vezi dacă nu poți împrumuta acest timp de la domnul Zuckerberg.

Dacă în viața ta a apărut o provocare nouă pentru care nu te simți complet pregătit, vezi dacă prietenii de pe facebook ar înțelege că te recuzi din rolul de juriu al postărilor lor și dedici acel timp citirii unor materiale utile.

Dacă te frământă o idee îndrăzneață dar nu știi de unde să o apuci iar pe facebook, oricât de disciplinat l-ai deschis până acum, nu s-a arătat nicio soluție, vezi dacă nu cumva trebuie să cauți, mai atent, în alt loc.

Dacă ai o listă de activități care par copleșitore, merg încet și fără rezultate imediate (de tip elefant, cum le denumește TMI), de exemplu să faci ordine în niște foldere în care se adună fișiere de câțiva ani sau într-un Inbox care uneori îți dă fiori prin unele mesaje de care ai uitat, vezi dacă petrecând o jumătate de oră pe zi cu sortarea lor îți vei face prietenii de pe facebook să plângă după tine.

Dacă ai văzut la un prieten pozele din ultimii douăzeci de ani organizate pe ani și evenimente de ți s-a rupt inima gândindu-te pe câte harduri sunt ale tale, vezi dacă mica ta colecție de pe facebook care, da, are likeuri, merită mai mult decât una organizată care ar primi likeuri în direct.

Gen.

Așadar, pentru a recupera „jumătățile” de oră de facebook ar trebui să fie o activitate pretabilă la fragmentare. Și mai e ceva, facebook e doar unul dintre locurile din internet unde timpul zboară și nu se mai întoarce. Youtube, Pinterest, Instagram vin tare și cine știe ce ne mai rezervă timpul.

E luni și chiar dacă ai găsit acest articol pe facebook, ai putea începe ceva care cere zilnic puțin timp și de care să fii foarte încântat peste o lună în ciuda noastră, a celor care așteptăm un like de la tine.

Categorii: Leadership

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.